A kotyogós kávé titka
Az egyik legelterjedtebb kávékészítéshez használatos eszköz a kotyogó. Nagyon ízletes, kiváló minőségű kávét lehet vele készíteni, ha ismerjük a kotyogós kávé fortélyait.
Elsősorban az alapanyagoknak kell rendbe lenniük. Rossz alapanyagokból nem tudunk jó kávét készíteni. Mi lehet a kávé alapanyaga?
Természetesen az egyik a kávé, a másik a víz. A víznek puhának a kávészemeknek frissnek kell lenniük.
A megfelelő vízhez érdemes beszereznünk egy víztisztítót. A friss kávét pedig úgy tudjuk biztosítani, hogy frissen őröljük a kávénkat. A friss kávéhoz ajánlani tudom önnek a kávéőrlőnket, amit a kiegészítők menüpontban tud megtalálni.
Ha az alapanyagok rendben vannak, akkor már csak egy-két szabályt kell betartanunk a megfelelő eredményhez. Mutatjuk önnek a kotyogós kávéfőzés menetét(érdemes elolvasni):
1.Forraljunk a vízforralóban vizet, majd öntsük a kotyogós alsó részébe.💧
Fontos, hogy csak a biztonsági szelep alsó pereméig öntsük!
2. Amíg a víz forr a vízforralóba, kezdjük el a kávénkat őrölni. A mi kávé őrlőnkkel a 2-es és a 3-as fokozat ideális a kotyogós kávéhoz.✅
3. Helyezzük bele a frissen őrölt kávét a kotyogósba, majd óvatosan csavarjuk rá a tetejét.👌
VIGYÁZAT: A kávéfőző teste forró a forró víztől, ezért óvatosan rakjuk rá a tetejét!
4. Tegyük a kotyogóst a tűzhelyre,
majd közepes lángon kezdjük el forralni.🔥
5. Amint elkezd "kotyogni" a kávéfőzőnk, szedjük le a tűzhelyről, és tálaljuk a kávénkat.☕️❤️
Miért öntöttünk forró vizet a kotyogóba?
A kávénk minél kevesebbet érintkezik hővel, annál finomabb. Azzal, hogy forró vizet öntöttünk a kotyogósba, lerövidítettük a tűzhelyen eltöltött időt. Ha a kávé sok időt tölt a tűzhelyen, akkor a kávénkba égett ízek keverednek, amik csökkentik a kávénk élvezeti faktorát.
Remélem segített ez a cikk, és mindenkinek jó kávézást kívánok😊❤️
Szívesen hallunk a sikeredről. Írj nekünk messengeren, vagy instagramon.😇