Caffé de Olla🇲🇽(Mexikói kávé)

Kávék 5.rész:

Caffé de Olla☕🇲🇽(Mexikói kávé)

Rusztikus hatást ad a kávénak az olla, ami egy tradicionális mexikói agyagedény. Ha nincs ollánk, akkor egy átlagos lábosban is elkészíthetjük a főzetünket.
Elkészítés:
1. Lábosban, közepes lángon forraljunk 500 ml vizet 2 fahéjrúddal és 50 g sötétbarna cukorral vagy piloncillóval(jelentése: cukornádból készült cukor). Addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
2. Vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk 5 percet ázni. Tegyünk bele 30 gramm közepesre őrölt kávét, majd hagyjuk ázni további 5 percig.
3. Finom szövethálón vagy sajtvásznon szűrjük át a keveréket egy bögrébe.
Tálalás: Fahéjrúddal tálaljuk, mert jól mutat, és hangsúlyosabb ízt ad a kávénak.
x

x